El turisme podria perdre a Catalunya 15.000 milions i 95.000 llocs de treball

El govern reclama a l’Estat 7.500 milions d’euros per rescatar el sector turístic català

 L’activitat turística a casa nostra podria acabar caient un 40%

El turisme català podria perdre 15.000 milions d’euros en facturació per culpa de la pandèmia del coronavirus i poden estar en perill entre 82.000 i 95.000 llocs de treball, va dir ahir el director general de Turisme, Octavi Bono, que va indicar que “la magnitud de l’afectació del sector turístic supera l’àmbit del govern català i en part també el del govern espanyol”.

Bono, en un col·loqui en línia que va organitzar ahir la comissió d’economia del turisme del Col·legi d’Economistes de Catalunya, va demanar que el govern català rebi entre un 20% i un 25% dels 140.000 milions d’euros que arribaran a l’Estat espanyol dels fons d’ajuts que donarà la Comissió Europea (CE) a l’Estat pel coronavirus per destinar-los a reactivar el turisme català.

En aquest sentit va recordar que “tenint en compte que Catalunya suposa el 23% dels ingressos en turisme a tot l’Estat, s’haurien de destinar 7.500 milions al turisme català”. Aquests milions –7.500– són els que la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va demanar també ahir al govern espanyol que transfereixi a Catalunya. Chacón ho va demanar en resposta a una pregunta del PSC durant la sessió de control del Parlament a l’executiu català

La consellera des del Parlament i el director general de Turisme des del Col·legi d’Economistes van assegurar que “les previsions indiquen una davallada d’un 40% de l’activitat turística” aquest any. Octavi Bono, en aquest sentit, va assegurar que per aquest estiu calculen que “en el conjunt de l’Estat hi haurà un mercat potencial de 16 milions de persones disposades a visitar Catalunya”.

LA XIFRA

23per centrepresenta el turisme català de tot l’Estat espanyol. A Catalunya és el 12% del PIB i el 14% de l’ocupació.

Els turistes ja podran venir el 22 de juny

Els turistes podran començar a arribar a l’Estat a partir del 22 de juny amb el final de l’estat d’alarma i el retorn de les competències a les comunitats autònomes, va dir ahir el Ministeri d’Indústria. En un primer moment, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va dir que l’Estat no obriria les seves fronteres fins a l’1 de juliol.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.