Agroseguro indemnitzarà els ramaders del Pirineu afectats per la sequera

Les compensacions s’havien denegat inicialment per un error de càlcul

Bestiar del Pirineu.
Bestiar del Pirineu. | Unió de Pagesos

Agroseguro indemnitzarà els ramaders de la zona del Pirineu afectats per la sequera d’aquest any, després de revisar i comprovar l’existència d’un error en els mecanismes de càlcul de les zones més afectades, segons van explicar des d’Unió de Pagesos. 
Tal com explica Ràdio Seu, el sindicat va denunciar a Enesa, Agroseguro i al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació el fet que no s’indemnitzés per la pèrdua de pastures els ramaders que havien contractat l’assegurança amb cobertura a les pastures per al 2019. Arran de les queixes, Enesa va encarregar una relectura, que va detectar l’errada per la qual no s’havien considerat inicialment les pèrdues de pastures com a indemnitzables.

Unió de Pagesos va conèixer dimarts passat la resolució durant una reunió del grup de treball del qual en forma part l’organització. Amb aquesta dada sobre la taula, i a l’espera que es confirmi oficialment que es farà el pagament als ramaders, el sindicat celebra que la seves reclamacions hagin donat fruits en defensa dels interessos dels ramaders afectats.

Segons dades d’UP, els ramaders de cabrum, vacum, oví i equí de les comarques del Pirineu van perdre un 20% de capacitat econòmica aquesta temporada a causa de la sequera extrema que van patir. Per culpa de la falta de pluges, els ramaders van haver de fer la recollida i baixada dels ramats de les muntanyes amb un avançament d’entre 10 i 15 dies, el que va suposar una despesa addicional per a les seves explotacions, ja que com més mesos estigui el bestiar a les granges, més els costa alimentar-los. El sindicat va fer un informe per a Agroseguro, per tal que reconegués la seva situació.

FUENTE PERIÓDICO DE ANDORRA

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.