20 xefs de Catalunya reivindiquen el producte de proximitat per fer cuina del món

Setze plats que aposten pels productes catalans es poden tastar durant tot el dia al Time to Eat Fest, al Museu Marítim

Una vintena de xefs catalans presenten les propostes més diverses però sempre amb productes catalans, amb Denominació d’Origen i d’Indicació Geogràfica Protegida. És la primera edició del Time to Eat Fest, el festival gastronòmic que es fa aquest dissabte al Museu Marítim de Barcelona.

La jornada ha començat a les 9 del matí amb un esmorzar de forquilla de Nandu Jubany per a 180 comensals.

Cuines diferents amb producte català

A part de Jubany, 19 xefs més, seleccionats pels crítics de la revista Time out, cuinen un plat inèdit amb protagonisme principal del producte del país: Raquel Blasco i Marc Santamaria, Pablo Carrizo, Víctor García, Jordi Vilà, Eugeni de Diego, Fran López, Marc Martín i Alain Guiard, Laila Bazahm, José Miguel Dayas i Jan Fernández, Fran Heras, Ivan Surinder, Stefano Mazza, Stefano Colombo, Miquel Coulibaly, Takashi Ochiai, Massimo Pignata.

Estils diferents i cuines diferents. D’aquí i de fora. Avui, tots aposten pel producte català. Cadascú n’ha triat un i ha fet una proposta gastronòmica inèdita expressament per al festival. Han triat productes diversos: calçot de Valls, avellana de Reus, vedella dels Pirineus, olis del Montsià, Terra Alta o Siurana, o formatges de la Cerdanya i l’Urgell, en són alguns exemples. L’organitzador del festival, Eduard Voltas, l’explica així:

«És una apologia del producte català -tenim un producte sensacional al nostre país-, però no per fer només cuina catalana, sinó que també serveix per fer cuina japonesa, italiana, cuina de tot el món.»

Menjar sa i sostenible

Durant el festival, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, presenta el nou Consell Català de l’Alimentació, un organisme que té com a objectiu «aportar aliments a curt, mitjà i llarg termini a la població i que aquests aliments siguin sans, bons, segurs i de qualitat», explica la consellera.

Jordà també creu que el Time to Eat Fest pot ajudar en el repte principal del sector:

«Posar fi a una certa desafecció cap als productors locals, que és també fruit d’una desconnexió entre el món rural i el món urbà. Hem de ser capaços d’aconseguir que Barcelona i l’àrea metropolitana sàpiguen que el producte de proximitat no tan sols té més bon gust, sinó que també és més sostenible. No pot ser que els productes que es produeixen al país no es consumeixin al país, i que la nostra fruita vagi, per exemple, al Regne Unit, mentre aquí estem menjant fruita d’arreu del món.»

Les portes s’han obert a les 11 del matí al públic general i, si no s’acaben les existències, es tancaran a les 11 de la nit.

Durant el dia hi ha tota mena d’activitats: actuacions de DJ, activitats infantils, xerrades sobre temes gastronòmics, tallers de maridatge o un bingo-pop.

Festival Cómo Como

A l’alimentació també està dedicat el Festival Cómo Como, que aquest dissabte ofereix més de 40 activitats sobre menjar sa i salut natural al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

El festival vol abordar grans debats com l’abús del plàstic, la reducció de residus o el veganisme com a opció per frenar la crisi climàtica. Xerrades, tallers i una àmplia oferta gastronòmica omplen el programa d’aquesta cita que reunirà també alguns dels grans referents del país del sector de l’alimentació ecològica i saludable.

3.24

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.