Només el 6% de catalans s’ha contagiat de coronavirus

En total, unes 473.711 persones han desenvolupat anticossos contra la malaltia a Catalunya

El Ministeri de Sanitat ha revelat els resultats de la segona onada de l’estudi de prevalença sobre el coronavirus, que indica quin percentatge real de la població podria haver estat contagiada en funció de si han desenvolupat anticossos per a la malaltia. 

Segons les dades exposades aquest dijous, 4 de juny, només el 6,1% dels catalans haurien passat ja la Covid-19, molt lluny de la immunitat de grup que permetria relaxar les mesures higièniques i de seguretat per combatre l’epidèmia.

En xifres, aquesta dada indica que 473.711 persones han passat ja la malaltia Catalunya, i suposa un petit augment respecte del 5,9% que es va determinar amb la primera onada de l’estudi. A més, la dada és superior que la mitjana de tot l’Estat, on només el 5,2% de persones tenen anticossos, un lleuger augment del 0,2% respecte de l’última onada. 

En aquesta segona part de l’estudi han participat 63.564 persones del territori peninsular i 3.355 persones de les illes Canàries i les Balears. Raquel Yotti, directora de l’institut Carles III de Madrid i encarregada de l’estudi, ha assegurat que «Les dades, tot i ser preliminars, són suficientment rigoroses per a donar-nos informació útil».

En total, poc més de 2 milions de persones haurien passat ja la malaltia a Espanya, però aquest 5,2% és lluny del 60% necessari, segons els experts, per començar a parlar d’immunitat de grup que permetés frenar la circulació del coronavirus entre la població. 

Les dades demostren que la desescalada s’ha d’encarar amb molta prudència, ja que aquest estudi es va fer entre el 18 de maig i l’1 de juny, amb gran part del país en fases avançades de la desescalada.

Immunitat per zones

Dins de Catalunya, la demarcació de Barcelonaés la que té un percentatge més alt de població immunitzada, un 7,4%. Per darrere hi ha Lleida (3,3%) i Girona(3,1%), i en última posició la demarcació de Tarragona (1,6%), que també és una de les zones de tot el territori espanyol amb menys població immunitzada.

Per territoris dins l’Estat, es manté la tendència observada amb la primera onada de l’estudi de seroprevalença: Madrid i les zones més properes a la capital d’Espanya són les que mostren percentatges més alts d’immunitat. Així, Sòria repeteix com la província amb un percentatge més alt, un 14,7%, i la segueixen Cuenca (14,2%), Segovia (12,6%), Albacete (11,6%) i la Comunitat de Madrid (11,4%). 

A la part contrària, les zones d’Espanya amb menys població immunitzada del coronavirus hi són les províncies de Huelva (1,2%), les illes Balears (1,5%), TarragonaAstúries Múrcia, totes amb un 1,6%. Ministerio de Sanidad@sanidadgob

📌La inmunidad de la población española experimenta un leve incremento con una tasa del 5,21% en la segunda ronda del #ENECovid19

La participación en esta segunda ronda ha aumentado con un total de 63.564 participantes en la muestra nacional.

Mostra la imatge al Twitter

fuente https://catalunyadiari.com/actualitat/segona-onada-estudi-seroprevalenca-coronavirus-catalunya

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.