Puigcerdà aprova un pla per millorar l’accés adaptat a places i equipaments

Ajuntament i Fundació Adis crearan itineraris adaptats que creuaran el nucli urbà i els barris

Resultado de imagen de puigcerda plazas

L’Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat un pla d’acció a l’espai públic per eliminar les barreres arquitectòniques que dificulten el pas a les persones amb mobilitat reduïda. Si bé les reformes urbanístiques en bona part del centre històric han comportat la millora en l’accessibilitat per a persones que van en cadires de rodes, encara queden carrers tant del centre com dels barris amb esglaons i voreres no adaptades. Amb l’objectiu d’oferir a veïns i visitants uns itineraris adaptats que els permetin moure’s per tot el nucli urbà, el consistori ha activat una acció de cooperació amb la Fundació Adis d’ajuda a les persones amb discapacitat i diversitat funcional de la comarca.

El projecte té un pressupost inicial de 125.000 euros que es destinaran, entre altres, a adequar voreres estretes, rebaixar graons elevats i adequar rampes d’accés per a persones amb mobilitat reduïda. Els tècnics de l’Ajuntament i la Fundació Adis dibuixaran sobre el mapa recorreguts que enllacin els equipaments públics i privats més importants de Puigcerdà amb l’objectiu que s’hi pugui transitar a través d’itineraris adaptats. És el cas, per exemple, de l’ajuntament, l’hospital, el centre d’atenció primària, el casal d’avis, la Fundació Adis, la zona esportiva i el parck Shierbeck. La voluntat de l’equip de govern és iniciar els treballs ja durant els primers mesos d’aquest any.

L’actuació forma part del projecte global de millora de l’entorn urbà lligat a l’accessibilitat, la creació de places d’aparcament i l’excel·lència turística. Entre els carrers sobre els quals s’actuarà per millorar la seva accessibilitat n’hi ha de cèntrics, com el carrer Espanya, el carrer Major en el tram superior, la plaça de l’Alguer on hi ha el Local Jove, l’avinguda del Coronel Molera on hi ha l’oficina local de Correus, així com en altres entorns del municipi com ara el barri de la Baronia, el de l’Estació, on hi ha l’estació de Renfe, i l’accés mitjançant ascensors al nucli antic, o a la colònia Simon.


Nova avinguda dels Pirineus

En aquesta actuació urbanística, que ha d’estar enllestida a la primavera, també s’hi inclourà la reforma parcial de l’avinguda dels Pirineus, amb la millora de les voreres i la plantació d’arbres, que donaran a aquest vial principal d’accés al centre històric des de l’estació de Renfe una imatge renovada de passeig.

M.S. Regio7

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.