EL SÍNDIC VA ATENDRE 110 QUEIXES I CONSULTES A L’ALT PIRINEU

Resultado de imagen de El Síndic de Greuges

El Síndic de Greuges ha lliurat aquest dilluns l’Informe al Parlament 2018 al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. Es tracta d’un document que recull les actuacions més rellevants dutes a terme i les xifres més destacades amb relació a la tasca de defensa dels drets encomanada a la institució.

En total, el Síndic va rebre prop de 10.500 queixes i gairebé 10.000 consultes. D’aquestes, 18 es van registrar a l’Alt Urgell, 23 a Cerdanya, 25 a l’Alta Ribagorça, 28 al Pallars Jussà i 16 al Pallars Sobirà. Per tant, a l’Alt Pirineu es van tramitar 110 queixes i consultes.

Una d’aquestes té relació amb el permís d’investigació minera de tungstè al Parc Natural de l’Alt Pirineu que ha sol·licitat una empresa, en concret a la zona del Port de Salau (Pallars Sobirà). La sol·licitud d’autorització està en tràmit d’avaluació d’impacte ambiental i el Síndic ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat informació respecte d’aquest assumpte.

També a Pallars Sobirà, el Síndic ha tornat a rebre queixes de residents de Malmercat, Tornafort i Puigforniu que l’any 2011 ja van plantejar el mal estat d’un tram de la carretera L-5131. Suggereix a l’Ajuntament de Soriguera, al Consell Comarcal, al Departament de Territori i Sostenibilitat i a la Diputació de Lleida que es valorin conjuntament els treballs que cal executar per arranjar el camí definitivament i que es determini el finançament de la intervenció integral. I és que un dels motius que genera més queixes de les persones que viuen en nuclis rurals és l’estat dels camins i de les carreteres que els connecten amb les poblacions on estan situats els serveis més bàsics.

El Síndic també ha tramitat una queixa i actuació d’ofici amb el consorci de l’aeròdrom de Cerdanya, referent al nou pla director urbanístic que està tramitant la Generalitat.

A nivell català, enguany les queixes al voltant de la protecció de drets socials han tornat a repuntar per primer cop en molts anys i tornen a constituir el primer bloc de queixes que rep la institució del Síndic, amb un 32% de les queixes iniciades durant l’any. L’any ha estat especialment dur per a les persones que es troben en risc d’exclusió social i mai com fins ara el Síndic havia rebut tantes queixes de persones, la majoria dones amb fills, en situació d’emergència social. El segon gran bloc és el de l’administració publica i tributs, que representa prop del 28% del total de les consultes i queixes, seguit de les Polítiques territorials, amb un gairebé 18,5%:

Pirineus TV

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.