El senador Miquel Caminal reclama l’actualització de la distribució territorial, davant la Ministra de Funció Pública i Territori, Carolina Darias

L’anterior setmana, el senador d’ERC a l’Alt Pirineu i Aran, Miquel Caminal, davant dela compareixença de la ministra de funció pública i territori, Carolina Darias, va posar damunt la taula el debat sobre la il·lògica i caduca distribució territorial.
“El model provincial no s’ajusta en absolut a la realitat territorial. És un model antic, anacrònic i caducat.”

Finalment, el govern de l’estat va acceptar la proposta de la Generalitat de fer-ho sobre la base de la divisió territorial de regions sanitàries que es va proposar.”

“La nostra proposta és clara: La supressió de les diputacions de les províncies, amb el traspàs de les competències i els recursos de l’organització territorial en funció pública a les autonomies i els ens locals.”

Aquestes zones específiques són molt més properes a la realitat territorial. Una realitat, que és pràcticament igual a aquestes àrees sanitàries, i aquesta divisió ens hauria de donar les pautes per a una futura reorganització territorial a Catalunya com són les vegueries, una manera de tornar a la realitat territorial i oblidar-nos del provincialisme centralitzador.

Des d’ERC Alt Pirineu i Aran sempre s’ha defensat el model territorial de les vegueries i actualment es treballa des d’aquest i altres espais polítics, perquè aquesta sigui una realitat en un futur pròxim. Des d’Esquerra Republicana, sempre s’ha defensat el reequilibri territorial.Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.