Press "Enter" to skip to content

DIADA 2019 (Secretariat Nacional Assemblea Nacional Catalana)

Demà commemorem, una vegada més, la Diada Nacional de Catalunya. Commemorem, sí; no celebrem. Constatem, però, que cada vegada som més, que l’independentisme no para de créixer i que la nostra determinació és més gran, cada dia que passa.

A l’Assemblea no hem oblidat mai que vam néixer per fer del nostre país un Estat independent. Aquest, després de 8 anys, segueix sent el nostre objectiu final. Per fer la Independència, però, necessitem tornar als valors de l’1 i el 3 d’octubre del 2017: necessitem unes institucions fortes i compromeses, uns polítics valents i decidits a complir el mandat del poble, i una societat civil perfectament organitzada.

Hem de posar en evidència que a l’altre costat de la taula del suposat diàleg no hi ha ningú, i que l’única via possible és la unilateralitat.

Estem davant d’una confrontació democràtica i ens hem de preparar per a l’embat final. Si hi renunciem, aquesta renúncia no ens allibera, ens condemna. La llibertat no ens vindrà regalada per ningú, s’ha de conquerir. No podem esperar res d’un nou govern de l’Estat. L’essència bàsica és la mateixa. Només coneixen el ‘no’ com a resposta a les nostres demandes i al diàleg.

Tots fem república, des que ens llevem fins que ens n’anem a dormir. Els petits gestos són també a les nostres mans. I per això hem fet les campanyes Cambres, Eines de País i Consum Estratègic, i treballem fermament en la formació sobre la noviolència.

Una vegada mes reivindiquem la independència de Catalunya i denunciem tot allò que atempta contra les llibertats nacionals i l’exercici de la democràcia.

Hem de trencar amb el dol que ja fa gairebé dos anys que dura, posar la independència de nou al centre de la vida política i fer de la lluita pacífica i noviolenta, de la no-cooperació i de la desobediència civil, la nostra raó de ser. Perquè només la independència ens farà lliures a tots.

ObjectiuIndependència

Secretariat Nacional
Assemblea Nacional Catalana

Be First to Comment

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.