COMUNICAT SOBRE LA SITUACIÓ ACTUAL DEL CORONAVIRUS DEL GRUP MUNICIPAL ERC-ACORD MUNICIPAL

I ARA QUÈ?

Doncs senzillament ara estem on ningú volia estar i que era inevitable que hi acabaríem estant.

Si bé és cert que la situació arreu és la de l’augment de casos de contagi, i que tard o d’hora tots hauríem acabat tenint-ne més o menys, malauradament a Puigcerdà i a la comarca de la Cerdanya és on els índex de contagis són els més alts de tot Catalunya.

Un problema greu en el que ens trobem ara i que, de ben segur, es podria haver gestionat molt millor per tal de preveure’n les conseqüències i els efectes que tot plegat comporta.

És veritat que aquest estiu hem tingut una xifra molt alta de visitants a la nostre Vila, potser més que mai, però no s’ha sabut o pogut gestionar el fet que es respectessin les mesures sanitàries. La saturació de persones a les terrasses, la seva disposició, i el no respectar les distàncies de seguretat entre elles, tant a les places com als carrers del nostre municipi, creiem que ha estat i és responsabilitat de l’equip de govern amb el nostre Batlle al capdavant.

En aquest sentit, des de fa mesos que ER reclama la necessitat imperiosa d’ampliar la plantilla de la Policia Local. Està molt bé repartir gels, guants i mascaretes quan tothom està confinat a casa seva, però la veritable feina i inquietud dels responsables de govern municipal és preveure o mirar sempre un parell de passes enllà. Si només es reacciona quan tenim el problema a sobre i sempre s’improvisa i mai s’anticipa, els efectes són molt pitjors, sobretot quan es tracta de la salut de tothom.

Per altra banda, tots tenim dret a tenir una informació veraç i el més àmplia possible de com evoluciona la situació sanitària.

Cada dia en el portal de l’Ajuntament es publiquen les dades que dóna l’HdP, però pel que fa a Puigcerdà aquestes no són completes i no entenem perquè. A dia d’avui l’Ajuntament comunica que segons l’Hospital hi ha 148 casos positius acumulats, però segons l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS) – organisme que manté el control de l’evolució de la pandèmia per part de la Generalitat- els casos positius a Puigcerdà són 260.

Aquesta manca d’informació completa genera incertesa entre els veïns i veïnes i donen una sensació de «falsa seguretat» quan la realitat és que tot se’ns ha escapat de les mans. Tots hem vist com el nostre municipi era notícia en els principals canals de televisió espanyols on sortíem com la població amb més índex de transmissió (Puigcerdà 2,83 – mitjana a Catalunya 0,96).

La falta de previsió i de mitjans i, potser, el voler donar una sensació propensa a la vinguda de turisme, tant necessària per a l’economia del nostre municipi, ens ha dut on ara estem. En aquest sentit, i tal com dèiem en el nostre programa electoral, cada cop es fa més necessari buscar altres sectors econòmics que ens facin ser no tant dependents del turisme.

Des d’ER apel·lem a tota la ciutadania a la responsabilitat a l’hora de complir amb les normes que estableixen les autoritats sanitàries. Novament, i com no pot ser d’una altra manera, des d’ER tornem a estendre la ma pel que el consistori consideri oportú, però el que no farem és deixar de denunciar una manera de fer que ens ha dut a tots a la situació en que ens trobem i que ha posat a molta gent en perill.

h ttps://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus

Des de les nostres xarxes socials es publicarà diàriament i es podrà consultar a l’enllaç d’AQUAS

1 comentario

  1. Es te que ser molt fill de puta i utilitzar el Covid per atacar un govern municipal.
    A mes, tenint clar que cap ajuntament pot fer res del diuen aquests de ls oposició.
    Heu perdut un votant

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.