Avenços en el Parc Pirinenc de les Tres Nacions

Catalunya, França i Andorra consensuen una quarantena d’accions per tirar-lo endavant

Representants de Catalunya, França i Andorra en el marc de la trobada.
Representants de Catalunya, França i Andorra en el marc de la trobada. | RàdioSeu/ACN

Una seixantena de representants dels parcs naturals de l’Alt Pirineu (Catalunya), de la Vall de Sorteny i de les Valls de Comapedrosa (Andorra) i dels Pyrénées Ariégeoises (França) van participar ahir en el primer taller, celebrat a la Seu d’Urgell, per impulsar el Parc Pirinenc de les Tres Nacions, que es tracta d’una de les àrees transfrontereres protegides més extenses d’Europa. En la trobada, Catalunya, França i Andorra van acordar una quarantena d’accions per implementar durant els propers quatre anys, com ara crear un domini web comú i una aplicació amb informació dels quatre parcs; inventariar els hàbitats i espècies a conservar; construir un consell científic que permeti col·laborar amb els grups universitaris; preparar les bases d’un nou Programa Interregv-A Espanya-França-Andorra (Poctefa); promoure els productes locals i establir mecàniques d’intercanvi, segons informa RàdioSeu.

El taller participatiu va tenir per objectiu avançar en el pla d’acció per a desplegar el futur parc transfronterer al voltant de quatre àmbits de treball: agricultura, ramaderia i productes locals; biodiversitat; turisme, senderisme i refugis, i governança. A banda de detallar una quarantena d’accions, en el marc de la trobada també es va presentar l’esborrany del primer plànol guia del parc per tancar definitivament el seu disseny de manera consensuada. 

Participació

Pel que fa als assistents,  per part de Catalunya van participar prop d’una vintena de persones; d’Andorra va assistir un grup de 15, i van ser gairebé una trentena les persones vinculades al parc francès. El Parc Pirinenc de les Tres Nacions va néixer l’estiu del 2018 amb la signatura d’un conveni entre Catalunya, Andorra i França per crear una marca d’identitat comuna per a la promoció turística i l’impuls d’accions conjuntes en un espai natural que suma més de 428.700 hectàrees i 158 municipis, 15 de catalans, dos d’andorrans i 141 de francesos. 

fuente: PERIÓDICO ANDORRA

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.