Press "Enter" to skip to content

Vuit ferits, un mort i un desaparegut en l’explosió química de Tarragona

Una persona ha mort quan s’ha enfonsat el sostre d’un habitatge al barri de Torreforta per l’impacte d’un tros de ferro que va sortir disparat per l’ona expansiva i que li va entrar a casa

La forta explosió en una empresa de la petroquímica de Tarragona ha causat un mort i vuit persones ferides, aquest dimarts a la tarda. Un dels ferits es troba en estat crític i l’altre està molt greu. La persona que ha mort, presumptament relacionada amb l’explosió, és un veí del barri de Torreforta, a més de dos quilòmetres, que va rebre l’impacte d’un tros de ferro que va sortir disparat per l’ona expansiva i que li va entrar a casa.

Els Bombers hi han treballat tota la nit per contenir les flames del tanc d’òxid d’etilè. Preveuen que el foc s’extingirà aquest matí.

Dels vuit ferits, dos tenen una consideració de grans cremats i han estat traslladats a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona:

El ferit menys greu està ingressat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Pel que fa als cinc ferits lleus, dos han estat traslladats a l’Hospital Sant Joan de Reus i els altres tres han estat donats d’alta pel SEM al mateix llocs dels fets.

A més, s’està buscant una persona que estaria desapareguda. Sobre la recerca d’aquesta persona, els Bombers estan treballant per desenrunar una zona on hi ha restes de l’explosió:

Quant a la recerca de la persona desapareguda, desenrunarem una zona on hi ha tot de restes de l’explosió. #bomberscat hi hem dut un dels nostres gossos de recerca, del Grup Caní de Recerca #GCR https://twitter.com/bomberscat/status/1217217577438543872 …Bombers@bomberscat(1/2) #bomberscat continuem treballant en la indústria de la Canonja. Ara, 30 dotacions terrestres. Al llarg de les pròximes hores, estarem vigilant que l’òxid d’etilè que resta al dipòsit incendiat continuï cremant de manera controlada13923:52 – 14 de gen. de 2020Informació i privacitat dels Anuncis del Twitter67 persones estan parlant sobre això

Tant els vuit ferits com el desaparegut són treballadors de l’empresa on hi ha hagut l’explosió, segons ha confirmat a TV3 el conseller d’Interior, Miquel Buch.

Els fets s’han produït a l’empresa IQOXE (Indústries Químiques d’Òxid d’Etilè), l’antiga IQA, a la zona del polígon sud de la petroquímica, sota la carretera N-340, entre la Canonja i el barri de Bonavista.

Hi ha hagut dues explosions: la primera, en un tanc d’òxid d’etilè, i la segona, en una estació transformadora, conseqüència de l’anterior.

Una mort relacionada amb l’explosió

La víctima mortal de l’explosió ha estat un veí del barri tarragoní de Torreforta, a més d’un quilòmetre de distància del lloc de l’explosió, que ha enviat una planxa metàl·lica fins l’edifici on vivia, i ha causat l’ensorrament del sostre de casa seva.

Be First to Comment

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.