La lliçó de Cercs per als cerdans

Resultado de imagen de Cercs

Cercs és a 34 quilòmetres de Bellver, a 32 d’Urús, a 28 de Riu i a 43 de Puigcerdà. Semblen distàncies curtes a Google Maps, però la Cerdanya viu molt lluny emocionalment i conceptual de Cercs.

El túnel del Cadí és una drecera nova en les comunicacions històriques entre el Berguedà i la Cerdanya i, alhora, entre el tarannà obrer lluitador dels berguedans i el caràcter solitari i pragmàtic pirinenc. A Cercs i bona part de l’alt Berguedà s’han unit de seguida en contra del forn de residus industrials que una empresa vol construir a l’antiga central tèrmica. Pocs dies després de l’anunci, els veïns ja havien celebrat una reunió de poble, una manifestació i vertebrat una campanya per alertar dels perills d’una incineradora a la comarca.

El projecte de la manresana EmSpain Waste&Treatment d’invertir 130 milions en la tèrmica per generar energia elèctrica a partir de la combustió dels residus ha encès l’alarma per la possible afectació sobre el medi ambient i, alhora, sobre un model turístic local que es basa en les activitats a la natura en família. Mentrestant, al costat nord del túnel del Cadí, a una trentena de quilòmetres segons Google Maps, els cerdans continuem enviant a incinerar al forn d’Andorra la Vella, a uns 60 quilòmetres de Lles en línia recta, el contingut dels contenidors de rebuig, en els quals hi ha de tot perquè som la pitjor comarca en separació de residus.

Fuente REGIO 7

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.