Aplicats els tractaments aeris de la processionària

La intervenció s’ha fet al Prepirineu, al Pirineu i a comarques de Tarragona

Imatge que mostra la mortaldat de les erugues després del tractament.
Imatge que mostra la mortaldat de les erugues després del tractament. | RàdioSeu/DARP

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha finalitzat aquests dies els tractaments aeris per al control de la processionària, la coneguda eruga que s’alimenta de les fulles dels pins. Segons informa RàdioSeu, aquest 2019 s’ha actuat en unes 17.500 hectàrees de 49 municipis d’11 comarques, principalment al Prepirineu i al Pirineu, però també a les comarques de Tarragona. La mortaldat de les erugues de processionària en aquelles zones on el departament ha aplicat tractament és superior al 80 per cent. Així ho mostra un estudi de seguiment dels treballs efectuats que posa en relleu la seva efectivitat i argumenta que en les zones no tractades la mortalitat és inferior al 20 per cent. 

El tractament més efectiu per combatre la processionària en l’àmbit forestal és l’aeri, que s’aplica a la tardor, en els primers estadis de desenvolupament de les erugues. A escala local, encara es poden aplicar altres tipus de tractaments de control, però sempre amb productes de i tècniques autoritzats. Tot i que continua la tendència a disminuir les afectacions importants per processionària. Agricultura manté les inversions en tractaments aeris de control de plagues forestals.

Des del departament destaquen que la persistència i el manteniment d’aquestes intervencions contribueix al fet que la gravetat de les afectacions vagi disminuint, tot i que les perspectives no són gaire favorables a causa del canvi climàtic.

Efectes en l’economia local

RàdioSeu apunta que cal tenir en compte que l’objectiu d’aquests treballs no és erradicar aquest organisme sinó contribuir a l’equilibri natural de les seves poblacions a les pinedes. Aquesta plaga, a més d’originar urticària i trastorns al·lèrgics, ocasiona importants perjudicis a les economies locals, com ara en el sector forestal. El producte per tractar la processionària és biològic i no classificat com a tòxic ni perillós per al medi ambient ni per als organismes aquàtics. 

FUENTE PERIÓDICO DE ANDORRA

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.