EL MUSEU DE LA FARMÀCIA DE LLÍVIA AMPLIA EL SEU FONS

Resultado de imagen de EL MUSEU DE LA FARMÀCIA DE LLÍVIA

El Museu Municipal de Llívia ha ampliat recentment el seu fons. Es tracta d’aquestes dues caixes policromades de farmàcia que la família Esteva va donar l’any passat a l’equipament. Després de restaurar-les, ara es poden contemplar a la sala de plens del consistori, juntament amb altres objectes de la farmàcia que per qüestions d’espai o de conservació no es poden veure habitualment a les sales del museu.

Les caixes són de fusta i estan pintades a l’oli. Daten dels segle XVI al XVIII, segons algunes hipòtesis, i se’n desconeix l’autor o autors.

La mostra està acompanyada de diversos plafons que expliquen tot el que se sap de la farmàcia llivienca i del paper que desenvolupa aquest equipament cultural.

Per últim, en l’exposició també es podrà veure “D’Esteva a Biel, a Llívia dues farmàcies”, un petit curtmetratge documental, produït pel museu de Llívia, i sota la direcció del llivienc Marc Pous i també Fidel Peña. El document tracta d’explicar l’obertura de la farmàcia Biel a Llívia, l’any 1980, després de 54 anys d’absència de la farmàcia Esteva, tancada l’any 1926.

La mostra es podrà veure fins el 5 d’abril de 2020.

La intenció és que l’exposició sigui un punt de partida que marqui l’inici d’un nou programa de recerca, dedicat a revisar i aprofundir en el coneixement de la farmàcia del municipi. D’aquesta manera, el museu de Llívia torna a recuperar així les exposicions de producció pròpia,
que pretenen tractar de temes locals i que aquestes generin un interès entre els cerdans.

fuente Pirineus TV

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.