Dimecres, un dia amb aires de primavera

És temps de refredats a causa del contrast de temperatures entre el matí i el migdia

El gran anticicló s’establirà sobre els Alps amb pressions altíssimes, properes als 1.040 hPa. Una fortalesa de l’anticicló que crearà una barreja infranquejable per Anglaterra, Dinamarca i Polònia i impedirà l’arribada de les borrasques. Si voleu obrir el paraigua, les pluges més properes s’esperen a la costa nord de Noruega, als països Bàltics o a Creta i Turquia. És a dir, ben lluny de casa nostra.

Només sol

Serà un dia radiant de sol durant tot el dia. Les poques boires que apareixeran de bon matí cap a les planes de la Catalunya Central desapareixeran amb rapidesa. A la tarda, la novetat serà el sorgiment de petits cúmuls sobre les muntanyes del litoral i prelitoral. Aquests núvols naixeran a causa del vent feble que bufarà de mar cap a terra, i aportaran humitat.

La curiositat: Si teniu l’ocasió, fixeu-vos a primera hora del matí en el fum de les xemeneies o de les cremes de camps. Observareu que el fum a poc metres de terra ja no puja més i s’expandeix horitzontalment. Això és conseqüència de l’estabilitat atmosfèrica, no hi ha ventilació. Si us trobeu alçats en un lloc elevat, podreu veure com a la plana hi ha aquesta boirina, barreja de d’humitat, fums i altres elements.

Temperatures contrastades

Tant mínimes com màximes pujaran lleugerament. Tot i així, el matí serà fresc arreu i fred a la meitat nord del país amb glaçades matinals. Unes temperatures baixes que contrastaran amb la suavitat del migdia, quan el mercuri s’alçarà cap als 18 o 20 ºC. A la costa, un cop entri el vent humit de xaloc, aturarà l’ascens de les temperatures diürn i la tarda serà fresca.

I dijous…

La novetat vindrà de la mà dels núvols baixos a la costa, que seran més densos al matí i no es descarta alguna gota. A partir del migdia, el temps serà radiant.

3.24

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.