La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà, suspesa enguany i sense alternativa en línia pel seu caràcter «vivencial»

ACN Puigcerdà.-La 22a edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà no se celebrarà del 13 al 17 de juliol com estava previst, degut al context de crisi sanitària de la covid-19. Així s’ha acordat entre l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer), l’Ajuntament de Puigcerdà i la Universitat Ramon Llull (URL), els quals han decidit ajornar-la fins al juliol de 2021. Tot i que s’havia plantejat la possibilitat de fer una «edició de butxaca», finalment aquesta opció ha quedat descartada.

A més, tampoc s’ha apostat per oferir una alternativa en línia pel caràcter «vivencial» que té l’esdeveniment. El consistori de la capital cerdana també ha anunciat que suspèn tant la Festa Major del Roser i ajorna la Setmana Cultural que encapçala la celebració.

Amb la cancel·lació de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà es pretén prevenir la propagació del coronavirus i, per tant, s’ha volgut prioritzar la seguretat dels seus participants. El president de l’AUCer, Francesc Armengol, ha destacat que a banda de la formació, aquest esdeveniment acadèmic representa un punt de trobada entre alumnes i professors i que, a més, a la programació s’inclouen conferències obertes al públic en general o activitats culturals com ara la «nit dels estels» o la «nit de les arts».

Pel que fa a la Festa Major del Roser, que s’havia de celebrar del 16 al 20 de juliol, s’ha optat per suspendre-la després d’estudiar totes les opcions possibles i amb la voluntat de reprogramar al 2021 les activitats i grups que ja estaven previstos per enguany. Mentre, la Setmana Cultural previa, que havia de tenir lloc del 28 de juny al 12 de juliol, s’ajorna fins a la segona quinzena d’octubre i sempre i quan les condicions sanitàries així ho permetin.

En el cas de la Festa de l’Estany, prevista per a finals d’agost, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que s’obrirà una ronda de consultes en els pròxims dies amb els diversos agents implicats en la celebració per consensuar el «moment límit» en què calgui prendre una decisió sobre si aquesta es manté o no. A més, sobre els actes de juliol suspesos, ha dit que la decisió «s’ha pres seguint la línia d’una gran part dels municipis del país» i pensant en «les dificultats d’organitzar esdeveniments de gran format» en aquest context de crisi sanitària.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.